Over mij

 

 

 

Ik gun ieder kind een fijn leven waarin ze volledig en vol zelfvertrouwen zichzelf kunnen zijn. Als dit even niet lukt, gun ik ieder kind een kindercoach om ze een handje te helpen.

 

 

 

Mijn naam is Daniëlle Neggers (1973), ben getrouwd en heb drie kinderen.

Sinds een tijdje weet ik dat ik hoogsensitief en een beelddenker ben. Mijn kinderen zijn ook alledrie hoogsensitief en het zijn alledrie beelddenkers. Twee van de drie hebben de diagnose dyslexie….

Ruim 18 jaar heb ik als leerkracht en daltoncoördinator gewerkt in het basisonderwijs. Ook heb ik voor Hogeschool Arnhem-Nijmgen (Pabo) studenten begeleid tijdens hun stage op verschillende basisscholen.
Na een aantal opleidingen ben ik in 2016 als (kinder)coach aan de slag gegaan in mijn eigen praktijk. Het fijne van kinder- en jongerencoaching vind ik dat het oplossingsgericht is. Niet wroeten in het probleem, maar zoeken naar de oplossing. Hierbij ga ik uit van de kwaliteiten en talenten van het kind. Ieder kind bezit kwaliteiten en wat is er mooier dan deze ontdekken en uit te kunnen breiden. Ik heb heel veel vertrouwen in kinderen en in wat zij kunnen. Dat helpt kinderen om ook op zichzelf te vertrouwen.
Doordat de kinderen meer (zelf)vertrouwen krijgen, kunnen ze groeien. Groei maakt krachtig en krachtig maakt veerkrachtig. Veerkracht zorgt ervoor dat kinderen kunnen meebewegen in deze maatschappij, zonder hierbij hun eigen ik te verliezen.

Kinder- en jongerencoaching is heel veelzijdig. Er komen kinderen binnen met verschillende problemen en al deze kinderen hebben weer andere werkwijzen nodig. Door middel van goed luisteren, kijken en aanvoelen kan ik de werkwijze aanpassen aan het individuele kind.

Ik vind het erg leuk om met kinderen van de basisschool te werken, maar ook met jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar werk ik erg graag.

Naast het coachen van kinderen die zijn vastgelopen in hun (sociaal emotionele) ontwikkeling, coach ik ook leerkrachten (basisonderwijs) in de communicatie met ouders en kinderen. Hiervoor heb ik een HBO-opleiding communicatie en een HBO-opleiding kindercoach gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat er veel problemen van kinderen te voorkomen zijn door goed naar ze te luisteren. Eén manier is om kinderen eigenaar te laten zijn over hun eigen leerproces. Dat hebben ze nodig om zichzelf te leren kennen en daar krijgen kinderen weer zelfvertrouwen van: ze weten immers wat ze goed kunnen en wat ze minder goed kunnen. Op deze manier kunnen ze hun talent verder uitbuiten (heel belangrijk in de maatschappij van de toekomst)!

Ik vind het heel belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen.
Ik
– heb de licentie behaald om te mogen werken met het COACHEE! spel,
– ben gecertificeerd “ik leer anders” coach,
– ben Sterrenreis begeleider,
– heb de licentie behaald om te mogen werken met het krachtstenenspel,
– heb de basis- en vervolgopleiding kindercoach (2 jaar)  bij “De magie van kindercoaching” gevolgd.

Als je nog vragen hebt, kun je altijd mailen of bellen!