Scholen / onderwijs en informatieavonden

INFORMATIEAVONDEN

Regelmatig organiseer ik informatieavonden over beelddenken. Hou deze website en mijn Facebook pagina in de gaten om te zien wanneer de volgende informatieavond plaatsvindt.

 

SCHOLEN 

Scholen kunnen uiteraard vrijblijvend contact opnemen om een kindercoach-hulpvraag of “ik leer anders”-hulpvraag en verdere verwerking te bespreken.

 

Daarnaast…..

Communiceren doen we de hele dag op allerlei verschillende manieren. We communiceren met taal, met beelden, met ons lichaam, met onze gezichtsuitdrukkingen en ga zo maar door… Ik vind dat zo interessant dat ik me gespecialiseerd heb in communicatie.

Ik verzorg begeleiding aan leerkrachten individueel. Daarnaast verzorg ik studiedagen voor het team of voor een kleine groep over communicatie. Deze studiedag sluit uiteraard aan bij de hulpvraag van de school.

Enkele van mijn werkzaamheden zijn:

Ik help leerkrachten bij het goed voeren van coachgesprekken met kinderen. Als leerkracht willen we graag overdragen, maar bij coachgesprekken zijn luisteren en de juiste vragen stellen juist veel belangrijker. Als er goede coachgesprekken gevoerd worden, zullen kinderen veel meer eigenaarschap kunnen nemen over hun eigen leerproces. Ze zullen zichzelf beter leren kennen en ze zullen weten wat ze nodig hebben om te leren. Ze leren hiermee vaardigheden die in de 21ste eeuw niet mogen ontbreken.

Ik help leerkrachten met het kijken naar wat voor een communicatietype ze zijn, hoe hun communicatie overkomt en wat ze met hun communicatie willen bereiken.

Ik help leerkrachten bij de communicatie met ouders. Gesprekstechnieken zijn hier erg belangrijk.

Ik help de school de communicatie met ouders te verbeteren, d.m.v. het opstellen van een praktisch communicatieplan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen per mail of telefoon.